Ondernemen in Schiedam; zorgelijke tijden

31-03-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Kees Janse maakt zich zorgen over de Schiedamse ondernemers, en zeker de horeca, waar hij met zijn Zaal Beatrix ook deel van uitmaakt. Omzet die wordt gemist valt niet zo maar in te halen.

Natuurlijk, op het moment dat het om leven en dood gaat voor patiënten die het virus hebben opgelopen, zijn alle zorgen relatief. Nu is het moment om wat rust te pakken en in eigen huis wat achterstallige klusjes aan te pakken. Janse is penningmeester van het Centrummanagement en dat levert ook altijd werk op.

Zijn zorgen gelden momenteel vooral de bedrijven in Schiedam die het moeilijk hebben. Daaronder zeker de horeca, die geen of praktisch geen omzet meer boekt. “We hebben zelf gelukkig wat reserve. Maar dat geldt niet voor iedere ondernemer.” En voor horeca geldt dat bestedingen die zijn uitgesteld, ook meestal helemaal niet meer worden gedaan. “Alle feesten en vergaderingen worden verschoven, maar wij zitten altijd het hele jaar vol. Uiteindelijk gaat men niet ineens op maandag of dinsdag feesten, dus het scheelt wel in omzet.”

Daarom kwam het bij Janse wel binnen als een fijne geste dat vorige week een huurder van Zaal Beatrix besloot om toch een bedrag over te maken aan de zaalexploitant, voor gederfde huurinkomsten. “Dat klinkt een beetje dramatisch, maar het gebaar telt.”

Zaal Beatrix was afgehuurd voor (een voorronde van) het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Dat zou de 22 ste gehouden worden. Maar kon dus niet doorgaan. De organisatoren besloten online om de pokertitel te spelen. En om zaal te compenseren voor de gemiste verhuur, een euro per deelnemer die online aanschoof, over te maken. Er deden uiteindelijk 293 mensen mee.

En de winnaar? Dat werd Norman Wildenborg, die zich een jaar lang pokerkampioen van Schiedam mag noemen. Hij en de drie spelers die achter hem eindigden gaan door naar de finale.Gerelateerd