Priester Harry Borghols overleden

12-05-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Harry Borghols is afgelopen dinsdag overleden. Borghols was priester in de katholieke kerk en werkte tussen 1981 en 1984 in Schiedam.

De geboren Hagenees (23 december 1948) studeerde biologie, voordat hij zich wijdde aan een priesteropleiding. Op 24 oktober 1981 werd hij gewijd. Zijn eerste benoeming was in Schiedam, in de parochies O.L.V. VIsitatie en Heilig Hart, als kapelaan onder supervisie van pastoor Evert van Diepen. In augustis 1984 vertrok hij naar Leidschendam en nadien werkte hij in Alphen aan den Rijn, Rotterdam, Kwintsheul/Wateringen en weer Rotterdam, op zuid. Met ingang van 1 oktober 2018 werd hem uit deze laatste functie zoals dat heet 'eervol ontslag verleend en tegelijkertijd ook eervol ontslag uit de gewone ambtsbediening van het bisdom Rotterdam'. Hij was toen bijna 37 jaar als priester in de regio werkzaam geweest.

Borghols liet zich in Schiedam kennen als een joviale voorganger, die hield van verzorgde vieringen in de kerken waarin hij actief was en daarin kon preken met een stem die klonk als een kerkklok.

De eucharistieviering bij gelegenheid van de uitvaart van Hendricus Joseph Maria Borghols is morgen, vanaf elf uur in de parochiekerk HH. Michaël en Clemens, Dorpsweg 80 in Rotterdam. Aansluitend vindt de begrafenis plaats (vanaf ongeveer half twee) op het Sint Bonifaciuskerkhof aan de Paradijslaan ine Alphen aan den Rijn.


Gerelateerd