Schiedamse klokken luiden voor Actie Kerkbalans in bisdom

11-01-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het centrale inluidmoment van de Actie Kerkbalans voor het bisdom Rotterdam wordt dit jaar gehouden in Schiedam.

Volgende week zaterdag staat Schiedam in het brandpunt van de aandacht voor ieder die betrokken is bij de geldwervingsactie van de verschillende kerken in Nederland.

De Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk en de Oud-Katholieke Kerk in Schiedam en elders trekken gezamenlijk op om hun achterban te laten weten dat de portemonnee weer getrokken mag worden. Actie Kerkbalans is de jaarlijkse actie waarin de kerken hun gemeenteleden en parochianen vragen om hun financiële bijdrage.

Om die actie kracht bij te zetten worden op veel plekken in het land de kerkklokken geluid. Dat gebeurt zaterdag aanstaande om een uur. "Het laten luiden van kerkklokken is een klinkende manier om de start met elkaar te vieren en voor geheel Schiedam hoorbaar te maken. Een belangrijk moment voor de leden uit deze kerken, de vele vrijwilligers en zeker ook voor vele andere Schiedammers", aldus de organisatoren. In de Liduinabasiliek wordt vanaf twaalf uur een inluidmoment georganiseerd, met toespraken en orgel- en koormuziek. Ook bisschop Hans van den Hende zal spreken. De vrijwilligers, waarvan er velen de deuren afgaan om de uitnodiging om aan Actie Kerkbalans mee te doen aan de mensen uit te reiken of in de bus te doen, krijgen na het inluidmoment hun materialen mee om op pad te gaan.

"Met de inkomsten van deze Actie Kerkbalans blijft het mogelijk in genoemde Schiedamse geloofsgemeenschappen om samen te vieren en uiteenlopende activiteiten te organiseren waar jong en oud(er) elkaar kunnen blijven ontmoeten." ‘Verbinding’ is het sleutelwoord. "Zeker ook tussen deze kerken onderling."

De jaarlijkse Actie Kerkbalans is volgens de organisatoren de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Jaarlijks halen naar schatting veertigduizend vrijwilligers in tweeduizend kerken in Nederland geld op voor hun plaatselijke geloofsgemeenschap.Gerelateerd