Categorieën

Service

Schurk in Schiedam zorgt voor spanning in de stad

Schurk in Schiedam zorgt voor spanning in de stad
Nieuws

Schurk in Schiedam zorgt voor spanning in de stad

  • Redactie
  • 16-12-2015
  • Nieuws
Schurk in Schiedam zorgt voor spanning in de stad

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Schurk in Schiedam heeft vanavond veel Schiedammers beziggehouden. Drie politiemensen speelden een rol als 'schurk' - en werden door verschillende mensen in de kraag gevat. De deelnemers aan het spel, die de ontwikkelingen volgden via Twitter en Facebook, stelden na een uur of drie er van te hebben genoten. Arthur van Hees bedankte de politie voor de alertheid die bij de spelers van Schurk in Schiedam teweeg werd gebracht.

De eerste melding in het spel was rond zeven uur: de melder zei iemand te hebben horen aankondigen dat hij van plan was een kraak te plegen in Schiedam Noord. Hij verplaatste zich in een blauwe VW Golf. Even later werd op de Prinses Beatrixlaan het voertuig aangetroffen. Stapsgewijs werd steeds informatie over de schurk gemeld. Deelnemende speurders konden daarmee verder zoeken naar de verdachte. En niet veel later was het Koos die op het Hargplein de schurk wist aan te houden.

Ondertussen was er bij de politie een nieuwe melding binnengekomen: een inbraak in de Perenlaan. De politie wist daarna te melden dat een boef in 25 tuinen kans zag om in te breken, omdat de deuren openstonden. Hij liet een symbolische voetstap achter, om de bewoners te informeren van de gelegenheid die zij lieten.

Daarna werd er een fietsendiefstal op het station gemeld. Een grijsblauwe Sparta was daar weggehaald door een blanke man van ongeveer dertig jaar. Niet veel later wist Chantal de fietsendief op de Snelliussingel staande te houden.

De laatste schurk werd rond tienen gevangen in het Julianapark, door Sylvia. Hij was gesignaleerd in de omgeving van het Jacobs Gasthuis.

De politie organiseerde het spel om mensen meer bewust te maken van verdachte situaties en spelenderwijs te oefenen in het uitkijken naar mensen volgens een signalement. In geval van een overval, beroving, inbraak of vermissing wordt vaak een signalement doorgegeven, in de hoop dat veel mensen uitkijken naar de gezochte personen. De agenten die het spel hebben begeleid, zijn vrijwillig extra in dienst gekomen.

Tientallen mensen kwamen af op het spel en zochten de hele avond drie keer mee naar de inbreker of overvaller. Batasja Korporaal zegt het spel een 'geweldig initiatief' te vinden. “We hebben een superavond gehad.” Majanka van Arend bedankt de politie voor het organiseren. “We hebben een hoop gelachen.”