Stormincidenten: 55 stuks in Schiedam

18-01-2018 Nieuws Redactie

Op de Kerkweg viel een grote boom om n om; foto's: Flashphoto.nl

SCHIEDAM - Het was niet zo maar een storm die vandaag over Nederland trok. Twee doden, meer dan tienduizenden meldingen bij de brandweer, 66 gekantelde vrachtwagens in het hele land. Hier en daar werd windkracht elf gemeten. Het spoorverkeer is nog steeds niet serieus hervat.

In Schiedam waren geen meldingen van gewonden, maar er deden zich wel 55 incidenten voor. Deze liepen uiteen van dakpannen die naar beneden kwamen en omgewaaide bomen, tot een bouwkeet die omgewaaid op een auto terecht was gekomen. Op de Kinderbuurt waaide een volledig dak van een schuur. Het dak werd twee woningen verderop in een tuin aangetroffen. In de Plantage waaide een grote boom om. Op de Singel kwamen delen van een dakbeschot en een schoorsteen naar beneden. Bij HCS begaven de ballenvangers het (zie foto).

Op de Kerkweg raakte het asfalt beschadigd door een omgewaaide boom. Terwijl de politie daar onderzoek naar deed en een fotograaf foto's maakte, vielen een stukje terug nog twee bomen om. Politie en fotograaf moesten wachten tot de medewerkers van de gemeente ter plaatse waren om de route vrij te maken - want ze waren tussen de omgewaaide bomen vast komen te zitten. De weg is weer vrij, later volgt de reparatie van het asfalt.

Vanaf negen uur vanochtend heeft de gemeente vanwege de westerstorm een coördinatiepunt ingericht bij Toezicht & Handhaving. Van daaruit handelde een crisismanager met een team Toezicht & Handhaving en Irado de meldingen af. Als er geen direct gevaar was werden deze later op de dag afgehandeld. Ook werd pandeigenaren gevraagd zelf actie te nemen. De brandweer had aan het begin van de middag 28 zwaardere incidenten verwerkt.

Bekijk de foto'sGerelateerd