Wapen- en drugsbezitters, wanbetalers en oneerlijke ondernemers de klos

18-01-2020 Nieuws Redactie

Foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Wapen- en drugsbezitters, wanbetalers en oneerlijke ondernemers. Er was voor geen van hen ontkomen aan toen zij gistermiddag en -avond in de politiefuik op de Broersvest reden. Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Douane, handhavers van de gemeente Schiedam en de politie traden samen op.

In totaal werden 68 auto’s uitvoerig gecontroleerd. Drie messen en een boksbeugel leverden een aanhouding op en diverse gebruikershoeveelheden drugs werden in beslag genomen. Tientallen bestuurders gingen naar huis met een bekeuring. De Belastingdienst nam elf voertuigen in beslag en inde zestigduizend euro aan achterstallige betalingen. Het hoogste bedrag was ruim twintigduizend euro. Een aantal mensen werd preventief gefouilleerd. Dat is mogelijk omdat de wijken Centrum en Oost zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Toezichthouders van de gemeente bezochten meerdere woningen en constateerden dat inschrijvingen niet klopten. Op twee adressen werden misstanden met uitkeringen geconstateerd. De uitkeringen zullen door Stroomopwaarts worden stopgezet. Ook horecabedrijven in de omgeving kregen bezoek. Een van de ondernemers handelde illegaal in sigaretten. De Douane doet verder onderzoek. In een ander geval bleek een pand illegaal te worden bewoond. Netbeheerder Stedin constateerde bij twee woningen dat er met de stroomvoorziening was gerommeld.

Politie, Openbaar Ministerie, gemeente Schiedam, Belastingdienst, Stedin en uitkeringsinstantie Stroomopwaarts bundelden hun krachten bij de actie. Alle betrokken instanties hebben door deze gezamenlijke actie veel informatie verkregen, die bij eventuele vervolgonderzoeken net de ontbrekende puzzelstukjes kunnen zijn die kunnen leiden tot het oplossen van een zaak, aldus het bericht van de politie over de actie.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd