Categorieën

Service

Schiedamse Yessica geeft Prinsjesdag smoel

Schiedamse Yessica geeft Prinsjesdag smoel
Politiek

Schiedamse Yessica geeft Prinsjesdag smoel

  • Redactie
  • 16-09-2016
  • Politiek
Schiedamse Yessica geeft Prinsjesdag smoel

Yessicia Noordzij werd derde bij Skills Heroes

SCHIEDAM - Prinsjesdag wordt bijzonder voor de Schiedamse Yessica Noordzij. De leerlinge van het Albeda College gaat in Den Haag de leden van de Tweede Kamer 'opmaken'.

Noordzij behaalde eerder dit jaar de derde plaats tijdens de landelijke finale van Skills Heroes, een vakwedstrijd voor leerlingen van beroepsopleidingen. Zij is derdejaarsstudente op de opleiding Schoonheidsspecialist (niveau 4) bij het regionale opleidingsinstituut Albeda College. De Schiedamse is samen met de andere finalisten door Skills Netherlands uitgenodigd om de Tweede Kamerleden komende dinsdag te voorzien van make-up. Dat gebeurt in de salon van Aveda in Den Haag.

Yessica Noordzij ziet er naar uit. "Dat ik derde ben geworden tijdens de landelijke finale was al super en nu dan zo’n belangrijke klus samen met de andere finalisten. Ik heb er ontzettend veel zin in, maar vind het ook spannend, hoor. Het is belangrijk dat de Tweede Kamerleden er goed uitzien; ten slotte ziet heel Nederland hen. Ik ga mijn best doen."

Net als vorig jaar zijn Tweede Kamerleden uitgenodigd om hun haar en make up op Prinsjesdag te laten verzorgen door mbo-talenten. Dit ter promotie van mbo-vakmanschap, de Skills Heroes vakwedstrijden en de deelname van Team Nederland aan EuroSkills 2016 in Zweden. Skills Netherlands organiseert samen met onderwijs en bedrijfsleven jaarlijks vakwedstrijden onder mbo’ers. Studenten krijgen zo de kans om hun talenten te laten zien in tientallen vakrichtingen.