Categorieën

Service

Elke dag een vraag aan alle lijsttrekkers

Elke dag een vraag aan alle lijsttrekkers
Politiek

Elke dag een vraag aan alle lijsttrekkers

  • Redactie
  • 07-02-2018
  • Politiek
Elke dag een vraag aan alle lijsttrekkers

'Elke dag een vraag' is onderdeel van het mediaproject 'De stem van Schiedam'

SCHIEDAM – Vanaf vandaag krijgen de dertien lijsttrekkers elke dag een vraag voorgelegd over actuele ontwikkelingen in Schiedam en wat ze de komende vier jaar willen aanpakken. Kor Kegel stelt de vragen en verzamelt de antwoorden die integraal worden gepubliceerd op de tijdens de verkiezingscampagne samenwerkende lokale media. Dat zijn het Nieuwe Stadsblad, PopUpTv, Schiedam24 en Stadsomroep Schiedam.  

‘Elke dag een vraag!’ maakt deel uit van ‘De Stem van Schiedam’, het mediaproject dat extra aandacht schenkt aan de verschillende wijken door straatinterviews, die gehouden worden door Stadsomroep Schiedam en PopUpTv. Deze uitzendingen leveren niet alleen voor de dagelijkse vragen munitie op, maar dragen ook het materiaal aan voor vier wijktalkshows in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart.  

Deze talkshows vinden voor Schiedam-West en Schiedam-Zuid plaats op woensdag 14 februari in De Erker; voor Centrum en Oost op woensdag 21 februari in openbare basisschool De Singel; voor Schiedam-Noord op woensdag 28 februari in wijkcentrum De Brug aan het Heijermansplein; en voor wijk Nieuwland op woensdag 7 maart in grand-café De Serre in Schiewaegh. Alle talkshows vangen aan om acht uur ’s avonds en duren een uur. Paulus Kerpels is de presentator. Hij beschikt over meer dan veertig jaar ervaring bij ZOS-Radio.
Op donderdag 15 maart om acht uur is er een einddebat met de lijsttrekkers. Dat vindt plaats in de entreehal van het Stedelijk Museum Schiedam aan de Hoogstraat. De gespreksleiding ligt bij Paulus Kerpels en de eveneens zeer ervaren presentator Rob Nieuwveld.  

Elke dag een vraag: Kor Kegel geeft steeds een korte toelichting bij de vraag van die dag. De lijsttrekkers krijgen telkens één dag bedenktijd, zodat ze kunnen overleggen met partijgenoten. De antwoorden moeten kort en bondig zijn, maximaal 150 woorden per antwoord. Via ‘De Stem van Schiedam’ worden ze integraal geplaatst op de websites van de samenwerkende Schiedamse media, gevolgd door een korte samenvatting waarin Kor Kegel aangeeft welke overlap er is en welke verschillen in standpunten er zijn.
Voor de papieren versie van het Nieuwe Stadsblad wordt wekelijks een samenvatting gemaakt.