Excelsior'20 wint ruimschoots van VCC

30-06-2019 Sport Redactie

CRICKET - Excelsior'20 blijft goed meedoen in de strijd om de landstitel. Vandaag werd in Schiedam het op bezoek komende VCC uit Voorburg kansloos gelaten.

Excelsior'20 won de toss en koos ervoor om met batten te beginnen. Openers Tim Etman en Roel Verhagen brachten 37 respectievelijk 24 op het bord. Etman deed dat in twee etappes, want was wegens een rugblessure naar de kant gegaan en zocht later zijn plaats voor de palen weer op in een partnership met David Woutersen. Etman zou vervolgens met nog vijf batsmen in een partnership op de pitch staan, waaronder met zijn broer Niels, om uiteindelijk als tiende en laatste wicket te worden gebowld.

Noemenswaardige totalen waren er voorts voor Lorenzo Ingram (kwam tot 23 runs) en Joost Kroesen (kwam tot 38 runs). De staart van vijf spelers kreeg slechts acht runs bij elkaar, al zorgden zij wel voor de ondersteuning van Tim Etman, zoals hiervoor gezegd. Excelsior'20 kwam al met al tot een totaal van 192 runs all out.

Dat was een redelijk verdedigbaar totaal, maar anderzijds geen totaal dat niet te halen zou kunnen zijn voor VCC. Het veld van de thuisclub bleek fel te fielden vandaag en de bowlers kwamen tot fraaie cijfers, waarbij vooral captain Tom Heggelman van zich deed spreken met vier wickets in acht overs voor slechts zeventien runs. VCC was in de 31ste over all out op een totaal van 102 runs.Gerelateerd