Nexus doet wat het moet doen

• 31-10-2021

Kim Majoor en Nick Pak in actie; foto: Nexus

KORFBAL - In een wedstrijd met weinig ambiance bleek Nexus gisteren op individuele kracht te sterk voor de rode lantaarndrager uit Haarlem, Aurora.

Na het startsignaal van de prima leidende scheidsrechter liet Aurora zien dat het de punten vandaag niet cadeau wilde doen aan Nexus, door meteen in de eerste aanval te scoren. Maar ook Nexus liet zich in haar eerste aanval gelden; het was de niet geheel fitte Lisa Stouten die met een mooie actie de 1-1 liet aantekenen. Er werd in Haarlem door beide teams in een hoog tempo aangevallen, waarbij Nexus eerst uitliep tot 1–3 door doelpunten van Kim Majoor en Nick Pak. Hierna scoorde Sander Borgman een mooi afstandsschot, waardoor het 1–4 werd. Er leek derhalve geen vuiltje aan de lucht, maar halverwege de eerste helft ontstond een rommelige fase, waarbij er nog wel een paar doelpunten vielen, maar Nexus de voorsprong niet verder wist uit te breiden.

Het was juist de thuisploeg die terug wist te komen in de wedstrijd. Het mooiste doelpunt van de pot werd gescoord door Juliette van Schie, die na een flitsende actie haar hakken aan de tegenstander liet zien en de bal uiterst schoon door de korf wist te gooien. Beide teams gingen de rust in met een 6-7 stand.

Nexus startte de tweede helft sterk met mooie afstandsschoten van Jochem Schuurman en Wilfred Koppe en een doorloopbal van Dionne van Dijk. Het tempo in de wedstrijd zakte en dat gaf Aurora de kans om het verschil kleiner te maken (9-10). Om de wedstrijd definitief in het slot te gooien werden Noah Poppelier, Daphne Poot en Stefan Bohm in het veld gebracht. Dit resulteerde direct in een mooie combinatie die Noah Poppelier af kon ronden door middel van een korte kans (9–11). Aurora drong nog wel aan, maar verder dan 10-11 liet Nexus het niet komen. Met nog twee minuten op de klok gooiden de Schiedammers de wedstrijd definitief in het slot. Het was Pak, na prima voorbereidend werk van Dionne van Dijk, die met een afstandsschot de overwinning definitief wist veilig te stellen. Eindstand: 10-13.

Nexus kan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie. Daarin speelt het team een klasse hoger. De eerste wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 27 november, Nexus moet het dan opnemen tegen Phoenix uit Zoetermeer.