Nexus komt los van degradatiestreep

• 08-03-2020

Jochem Schuurman (10) in de aanval met Kim Majoor in de aansteun; foto: Nexus

SCHIEDAM – Nexus boekte gisteren een zakelijke overwinning op het ook laag geklasseerde KVK.

Coach Bertjan Bron drukte zijn spelers voorafgaand aan de wedstrijd op het hart om het eerste kwartier direct het verschil te maken. De wedstrijd verliep niet volgens dat afgesproken plan, want Nexus keek in de eerste helft voortdurend tegen een kleine achterstand aan. Ook al vielen er een paar mooie punten te signaleren, met doelpunten van Juliette van Schie, Noah Poppelier en Lisa Stouten. Zo kon het gebeuren dat er een schamele 5-6 ruststand op de borden verscheen.

Nieuwbakken vader Bron: “Het leek wel of er vandaag een hoop zand in de motor van Nexus zat, waardoor het spel totaal niet soepel verliep. In de rust hebben we dan ook afgesproken om de vakken iets aan te passen, in de hoop dat het wat beter zou gaan lopen.” De vakwissel van Kim Majoor en Dionne van Dijk pakte goed uit, want eerstgenoemde wist meteen de ploegen weer naast elkaar te schieten. Nexus had de overhand en KVK moest in de achtervolging. Met doelpunten van Dionne van Dijk (doorloper), Lisa Stouten (afstandsschot), Kim Majoor (afstandsschot en doorloper), Nick Pak (afstandsschot en doorloper) en Juliette van Schie (korte kans) liep Nexus uit naar 13 – 9. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam van Jochem Schuurman, die een sprong maakte van 360 graden en de bal uiteindelijk zwevend in de lucht in de korf wist te lepelen.

Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter af bij een 15-12 eindstand. Met '11 uit 11' staat Nexus nu op de vijfde plaats, vijf punten boven de degradatiestreep.