Nexus mag op voor promotie

• 12-03-2017
KORFBAL - Nexus mag in een promotiewedstrijd spelen om een plek in de Tweede Klasse komend seizoen. De wedstrijd tegen Sperwers, die daarover moest beslissen, werd gisteren gewonnen.

Nexus begon de wedstrijd met veel inzet en scherpte. Er werden mooie doelpunten gemaakt, al in de eerste tien minuten. Zodoende liep de score snel op; na twintig minuten korfballen stond het vrij eenvoudig 9-2 voor de ploeg uit Schiedam. Nexus bleef de eerste helft goed in de aanval combineren en kansen creëren en liep tot de rust uit naar 13-2. Vooral de Schiedamse vrouwen waren op schot met mooie goals.

Ook al wilde het team graag na rust doorpakken op vergelijkbare wijze, het niveau zakte. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Sperwers kon nog iets dichterbij komen tot 19-13.

Dat betekende de garantie voor de wedstrijd om promotie, na een tweede plaats in de competitie. Het team behaalde na dertien wedstrijden, twintig punten. De tegenstander is nog niet bekend. Waarschijnlijk wordt de wedstrijd op 25 maart gespeeld.