Nexus zet ook Atlas opzij

• Redactie/Nexus
  • 18-12-2022

KORFBAL – In de laatste wedstrijd van 2022 won Nexus opnieuw, nu van Atlas in Oost-Souburg. Geen hoogvlieger, maar de winst kreeg pas in de slotfase gestalte.

Atlas begon zeer zuiver en wist vier keer te scoren, wat resulteerde in een 4-1 voorsprong in het voordeel van de thuisploeg. Nexus wist, mede via Jochem Schuurman - die de afwezige Wilfred Koppe verving - en Daphne Poot, de stand recht te trekken tot 5-5. Vanaf dat moment liep de score gelijk op. Nexus wist geen gat te slaan en moest elke keer aanhaken om gelijk te maken. De eerste voorsprong werd gemaakt door Kim Majoor, 8-9. Atlas reageerde hier direct op en liep uit tot 13-10. Met nog vijf minuten in de eerste helft, wist Nexus de rug te rechten. Mede door een afstandsschot van Juliette van Schie gingen de ploegen de rust in met een gelijke stand van 13-13.

Hoofdtrainer Mario Bernard: “In de rust heb ik voornamelijk gehamerd op het verdedigen. Aanvallend hadden we wel overwicht, maar door een aantal persoonlijke foutjes gaven we de goals te gemakkelijk weg.” De tweede helft werd geopend door een afstandsschot van de zeer zuiver schietende Suthes Balasooriyan. Helaas wist Atlas direct te reageren met een afstandsschot. Vooralsnog lukte het Nexus niet om een gat te slaan. Tot 20-20 bleef het dan ook stuivertje wisselen tussen de twee teams. Na een tactische vakwissel, Laura Seip werd ingebracht en Kim Majoor ging naar het andere vak, zette Nexus aan voor een heuse eindsprint. Met nog tien minuten op de klok wist Nexus als eerste weer op voorsprong te komen en dit was het startschot voor een Schiedams doelpuntenfestijn, want Nexus scoorde in een korte periode zes keer op rij (20-26). In de slotminuten kwam Sander Borgman nog binnen de lijnen voor Nick Pak. Dat beide ploegen vervolgens nog een keer wisten te scoren bleek uiteindelijk alleen voor de statistieken nog van belang: 21-27.

Aanvoerster Juliette van Schie daarover: “We speelden vandaag misschien niet het beste spel, maar we wisten wel 27 keer te scoren. Dit hoge aantal doelpunten was genoeg om aan het langste eind te trekken en de punten mee naar Schiedam te nemen.” De Schiedammers sluiten het eerste deel van de zaal dus goed af met 8 punten uit 4 wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn tegen NIO uit Rotterdam (zaterdag 14 januari om 20.15 uur in sporthal Holy).