Nouchka Fontijn gaat naar Olympische Spelen

05-06-2021 Sport Redactie


BOKSEN - Nouchka Fontijn gaat naar Tokio. Zij won vandaag in Parijs op het Olympisch kwalificatietoernooi de ene partij die ze nog moest winnen om haar Olympische droom in leven te houden.

De Schiedamse bokster moest het in de categorie tot 75 kilogram opnemen tegen de Zweedse Love Holgersson. Die won gisteren nog verrassend van de Duitse prof Christina Hammer. Wegens het terugtrekken van haar tegenstandster in een vorige ronde, de Griekse Kyriaki Aslanidi, was voor Fontijn maar een keer winst nodig. 

Ze begon volgens waarnemers overtuigend, maar kreeg gaandeweg meer moeite met de lange Holgersson. Vier van de vijf juryleden wezen in deze ronde Fontijn als winnares aan. In ronde twee liep ze een flinke rechtse op, maar was het oordeel van de jury unaniem in het voordeel van Fontijn. Het was de opmaat naar winst van de partij.

Nouchka Fontijn reageerde opgelucht in Langs de Lijn. "Je bereidt je er al heel lang op voor. En dan gaat het puur en alleen om vandaag. Dat is wel spannend. Niemand is zeker van de Spelen. Het is wel iets dat ik heel graag wil en gelukkig is het gelukt."
 
Met de winst zijn de spelen zekergesteld. Maar het toernooi heeft voor Fontijn nog een halve finale en mogelijk een finale in petto.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date