Rietzeilers helpen Scouting Tono uit de brand

29-05-2017 Sport Redactie

Foto: Scouting Tono

SCHIEDAM - De Rietzeilers schieten hun buren van Scouting Tono te hulp. De scoutinggroep, ernstig gedupeerd door het afbranden van hun onderkomen in het koetshuis van Boerderij Landvreugd, mag het onderkomen van de carnavalsvereniging in hetzelfde complex in ieder geval tot de zomer gebruiken.

“Een stukje burenhulp waar we zeer dankbaar gebruik van zullen maken”, vindt Richard Spruit, voorzitter van Scouting Tono. “Zo blijven we toch op onze oude stek aan de Sweelincksingel.”

Het kon haast niet anders: de zaterdag bij de scouts van eindigde in een watergevecht. Hoe anders was de sfeer dan nog maar tien dagen geleden, toen het onderkomen van de scouts op het complex van Boerderij Landvreugd compleet in de as werd gelegd.

Het was warm. De bevers, welpen, scouts en explorers zochten verkoeling na, of bij hun activiteiten. Water was wat ze nodig hadden.

Ondertussen werden de oudere leden en ouders bijgepraat over de stand van zaken na de brand. De vrijwilligers van de Scouting Tono-groep zijn vastbesloten door te gaan om het 'Spel van Scouting' te blijven spelen met de leden. Vanuit de ouders en leden werd hier heel positief op gereageerd.

"Zoals we overal al gezegd hebben, gaan we gewoon door”, zo vertelt voorzitter Richard Spruit. “We hebben zelfs voor aanstaande zaterdag enkele kijkertjes, kinderen die zich bij de Scouting Tono-groep aan willen sluiten. Ondanks dat we brand hebben gehad, kunnen we nog prima scouting bedrijven, en nieuwe leden blijven altijd welkom.”Gerelateerd