Schiedam haalt uit tegen PSV

15-05-2018 Sport Redactie

Foto: Judith Droog (SV&HV)

HONKBAL – Vorige week stokte de machine even bij de mannen van SV& HV Schiedam, maar zondag werd de draad weer opgepakt als voorheen: winnend.

Op voorhand was het maar de vraag of dat zou gebeuren. Tegenstander PSV - inderdaad, uit Eindhoven - stond immers achter Schiedam tweede in de poule B van de Eerste Klasse. Was de positie wat geflatteerd, of leverde Schiedam een wereldprestatie? In ieder geval werd de wedstrijd voortijdig beëindigd vanwege de tien-puntenregel. Eindstand: 19-1.

In de eerste inning werd het al 7-0; via 10-1 in de vierde inning was de wedstrijd daarmee na de zesde inning ten einde. Het succes steunde op twee fundamenten: sterk verdedigend spel - pitcher Stefan Droog gooide de hele wedstrijd en kreeg slechts vijf honkslagen tegen. Schiedam zette daar tien honkslagen tegenover. Beste slagman werd  Dario Spruit Bleeker, met een slaggemiddelde van 0.750 (3 uit 4).

Over twee weken is sportpak Bijdorp het toneel als de tijdploeg het opneemt tegen Alphians, dat nu tweede staat, op vier punten achterstand, maar wel met drie wedstrijden minder gespeeld. De wedstrijd, die een 'vorentscheidung' kan betekenen in de honkbalcompetitie, begint om twee uur.Gerelateerd