Sportpark Bijdorp op de schop

28-08-2018 Sport Redactie

Een echte uithaal kan voor gevaarlijke situaties zorgen in Bijdorp; foto: SV&HV Schiedam


SCHIEDAM - Sportpark Bijdorp gaat op de schop, vanaf aanstaande maandag.

De velden van SV&HV Schiedam worden aanpakt om de veiligheid op het complex te vergroten. De honkballers willen nog wel eens een bal ver het veld uitslaan; nu landen deze ballen in de woonwijk Bijdorp en bij het gebouw van de scouting. Na realisatie van de aanpassingen zal dat naar verwachting niet meer gebeuren.

Het honkbalveld van de club komt op de plaats waar nu nog het softbalveld is gelegen. De backstop (het grote hek achter de thuisplaat) zal vlakbij het clubgebouw komen te liggen. Dit geldt ook voor het nieuwe softbalveld, maar dan aan de andere zijde van het clubgebouw. Door de omzettingen zullen beide velden voortaan voldoen aan de door de soft- en honkbalbond (KNBSB) gestelde eisen. Het huidige honkbalveld voldoet daar nog niet aan. Tevens krijgen beide velden in totaal 21 lichtmasten.

De werkzaamheden betekenen dat de honk- en softbalclub de wedstrijd dit seizoen niet meer op de thuisbasis kan spelen. Zij wijken uit naar de velden van S.C. Vlaardingen Holy. In het nieuwe seizoen, vanaf april volgend jaar, zal SV& HV Schiedam naar verwachting op de eigen, vernieuwde locatie spelen.

De club meldt bij de aankondiging van de werkzaamheden: "Wij danken de gemeente Schiedam voor de zeer prettige en constructieve samenwerking gedurende de afgelopen jaren." SV&HV Schiedam rekent op flinke impuls voor de club als gevolg van de vernieuwingen en spreekt nogmaals de verwachting uit dat de vereniging 'op een hoger speelniveau geraakt'.  Het eerste mannenteam van de club staat momenteel eerste in de Eerste Klasse B van de competitie.Gerelateerd