Sterk begin Nexus in zaalcompetitie

02-12-2018 Sport Redactie

Suthes Balasooriyan in actie tegen Juliana; foto: Nexus

 
KORFBAL - Nexus is de zaalcompetitie begonnen met een overwinning. Voor het eerst wisten de Schiedammers te winnen van Juliana uit Oud-Gastel.

De eerste aanvallen van Nexus verliepen niet soepel. Ook Juliana kwam niet direct in zijn spel. Nexus wist als eerste de bal in de korf te gooien en stond na acht minuten met 3-2 voor. Kort hierna reageerde Juliana, 3-3. De spelers uit Oud-Gastel kozen ervoor Nexus achter te verdedigen, om zo de snelheid uit het spel te halen.

Na wat chaotische aanvallen wist Nexus deze manier van verdedigen om te zetten naar een meer georganiseerd aanvalsspel. Dit resulteerde in een voorsprong van 6-3, met nog tien minuten te spelen in de eerste helft. Met name ‘youngster’ Sander Borgman was aanvallend lekker op dreef met twee puntgave afstandstreffers. Juliana vocht zich terug en stond op een 7-7 stand weer naast Nexus. Met deze stand gingen de beide ploegen ook de kleedkamer in.

In de tweede helft was het Nexus die als eerste een doelpunt wist te scoren. Direct daarna trok Juliana de stand gelijk. Zo ging het de hele tweede helft. Vaak was het Nexus dat als eerste scoorde, met onder meer afstandsschoten van Noah Poppelier, Suthes Balasooriyan, Sander Borgman en Juliette van Schie. Maar even zo vaak reageerde Juliana met een tegendoelpunt en dus een gelijke stand.

Voor het publiek in de Margriethal was het smullen geblazen. De tijd tikte weg en geen van beide ploegen wist een definitieve voorsprong te pakken. Twee minuten voor tijd kreeg Juliana een strafworp mee, die ervoor zorgde dat het scorebord een stand van 16-16 liet zien. In de aansluitende aanval van Nexus werden er veel aanvallende rebounds gepakt, zodat de thuisploeg kon blijven herhalen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Lisa Stouten met een puntgaaf afstandsschot de beslissende treffer leek te maken.

De sterk leidende Vlaardingse scheidsrechter Leo van de Bie had echter nog een paar seconden over op zijn klok. Het was dus nog even alle hens aan dek voor de Schiedammers. Juliana kreeg nog een aanval. De gecreëerde schotpoging werd echter niet afgerond en zo eindigde de wedstrijd met een eindstand van 17-16.

Nexus heeft zo de eerste punten van dit zaalseizoen binnen. Volgende week mogen de Schiedammers afreizen naar Leiden om aan te treden tegen het onbekende KZ Danaïden. Gerelateerd