'Wat kijk je?!' afgelast

18-08-2017 Uit Redactie

SCHIEDAM - 'Wat kijk je?!', het filmevenement van Lucas Drinkwinkel is afgelast. De tamelijk belabberde weersverwachting is daar debet aan.

"Samen filmkijken, dat moet met lekker weer", stelt Luuk Elderkamp, mede-eigenaar van de kroeg op de Grote Markt. Lekker een borrel drinken - "Rookbaard zou met zijn barbecue al vroeg komen" - en dan geleidelijk de zomeravond in rollen en blijven plakken omdat de film toch wel heel mooi is. Zo had het moeten zijn. Op het programma stonden The Grand Budapest Hotel en Django Unchained.

Het loopt dus wat anders. De kosten van afgelasten zijn volgens Elderkamp beperkt, want een scherm en apparatuur kon worden geleend van Edwin Spek van het Suikerzoet Filmfestival. Een buitenbar voor de gelegenheid zijn de kosten ook niet.

De mensen van Lucas Drinkwinkel hebben uitgekeken naar een alternatief weekend, maar de agenda van Schiedam zit zo vol dat er eigenlijk amper een optie is. "Volgende week is er Where we've met, dat op een vergelijkbaar publiek mikt, de week erop is er Film op 't erf en daarna gaan we al richting Brandersfeesten", zegt Elderkamp. "Als er nog gaatje gevonden wordt, zullen we het zeker laten weten."Gerelateerd