Brandersfeesten lekker onderweg

24-09-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM - Het is gezellig in de stad. En wat een heerlijk weer schijnt de Schiedammers en hun gasten dit jaar toe op de Brandersfeesten!

De zes Shantykoren die vandaag de pleinen van de stad onveilig maken, trekken veel bekijks en vooral gehoor. De terrassen in de buurt zitten vol. Op de Duurzame Markt wordt informatie verschaft over het Repair-café of relatiegeschenken die beklijven. De markt staat op de Kloosterplaats, waarin in de voormalige gymzaal het werk van kinderen te zien is dat zij hebben gemaakt nadat zij hebben nagedacht over vrede. In een gestyleerde boom kan ieder zijn of haar wensen voor vrede in de wereld ophangen; een van de groepen kinderen maakte een geweldig kunstwerk van papiermaché.

Op de Brandersmarkt is voor ieder wat wils te koop; wie van treintjes houdt kan terecht bij de spoorbaan in de Nieuwe Passage, de chocoladekunstenaars maken zich op voor een nieuwe dag waarop zij de zinnen van de lekkerbekjes willen betoveren. En door dat alles heen zwemmen de jonge en oude helden die te water gingen op de Buitenhaven en de stad door krioelden op weg naar de Noordvest.

Hierbij in beeld een indruk van een supermooie dag in de stad.

Bekijk de foto'sGerelateerd