Brandersfeesten met The Kik

14-07-2022 Uit Advertorial


SCHIEDAM - Het is nu zomervakantie. De terrassen in het centrum zitten vol, iedereen maakt plannen. Heerlijk toch om met dit weer weg te dromen over festivals, concerten en andere evenementen? Gelukkig gaat het tot eind september gewoon door. De organisatie van de Brandersfeesten is alvast de tofste acts aan het regelen. Naast klinkende namen, zetten ze ook talent uit eigen stad op het podium. Wat en wie? Hier alvast een tipje van de sluier...

Op zoek naar een band die het gevoel van de Brandersfeesten weergeeft, bleef één naam maar terug komen. Met hun vertrouwde accent, hun roots in het Rotterdamse, hun retro look en hang naar dat wat is geweest, is 'The Kik' dè act voor BRF22! "We weten zeker dat Schiedam er samen met hen een feestje van maakt", lacht Remy Reurling, voorzitter van het evenement. "Prachtige act en ze zijn zo lekker gewoon gebleven", knipoogt hij.  Om serieus te vervolgen: "Daarover gesproken, we zoeken nog meer 'ongewoon gewone' mensen. Inwoners die lid zijn van een koor of misschien een eigen band hebben. Het lijkt ons geweldig om samen met hen de Uitmarkt op de Kloosterplaats te vullen."

Gezocht: Hilarische, meeslepende, ongekend dramatische & geliefde acts

"Als evenement hebben we ruimte voor meer culturele organisaties die een bijdrage leveren met optredens op zaterdag 24 en zondag 25 september", sluit Kitty Buijtendijk aan. "We kennen na al die jaren al heel wat clubs, toch weten we bijna zeker dat er meer zijn dan wij nu in ons bestand hebben." De Brandersfeesten roept daarom iedereen die in Schiedam (samen) zingt, theater speelt of muziek maakt, op om contact met hen te zoeken. "Superleuk toch? Sta je straks gewoon op het podium bij de Uitmarkt voor weet ik hoeveel mensen. Of op een ludieke plek bij de Andersomvaart, waar bezoekers vanaf het water worden getrakteerd op kleine intieme acts." Iedereen die mee wil doen, kan informatie over hun mogelijke bijdrage mailen naar info@brandersfeesten.nl.

Oud en Vertrouwd met een vleugje nieuw

Dit jaar zijn de Brandersfeesten als vanouds van 23 t/m 25 september in het centrum van Schiedam. Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van de bekende onderdelen als de opening op vrijdagavond op het podium van het Land van Belofte, straatartiesten tussen de winkels en horeca, de Brandersmarkt, shantykoren en kinderactiviteiten bij het museum en door de scouting. Het bestuur geeft aan allerlei ideeën ter vernieuwing van het evenement te hebben en dit stapsgewijs toe te voegen. "Het hoeft niet allemaal meteen anders, tradities zijn er om in ere te houden. Zie ons als een frisse wind. Wij blazen hier en daar wat ouds weg en we wuiven iets nieuws er naar toe. Zo blijft het evenement in beweging en trakteren we onze bezoekers op kleine verrassinkjes. Tot na de vakantie!", sluit Remy Reurling af.


 


Gerelateerd