Geen Suikerzoet, toch filmmuziek in Grote of St.-Janskerk

18-11-2021 Uit Redactie

Arjan Breukhoven achter het orgel; foto: Sint Radboud


SCHIEDAM - Geen Suikerzoet, toch filmmuziek zaterdag in de Grote of St.-Janskerk.

Het zag er serieus naar uit dat het Concert aan de Schie niet door kon gaan. Maar tot grote opluchting bij de mensen van het harmonieorkest van muziekvereniging Sint Radboud kunnen zij overmorgen een spannende serie filmmuziekstukken ten gehore brengen in Schiedams oudste kerk.

Er was sprake geweest van een dubbele boeking van de kerk: zowel Radboud als het Suikerzoet Filmfestival wilde er terecht en hadden begrepen dat dat kon. 'Een geluk bij een ongeluk' noemt Radboud daarom het afgelasten van het Suikerzoet.

De Kethelse muziekvereniging en hun gast-organist Arjan Breukhoven willen een 'verrassend' concert verzorgen met voor het harmonieorkest onder leiding van Bastiaan Uijl bewerkte en gecomponeerde muziekstukken. Daaronder de Symfonic Overture van James Barns, Casulties of War, de soundtrack van de gelijknamige film en de filmmuziek van How to train your Dragon.

Bijzondere gast is toonkunstenaar en organist Arjan Breukhoven. Hij zal op het grote orgel van de kerk enkele stukken spelen van zijn laatste cd ‘Soundtracks’ en ook een gezamenlijke uitvoering met orkest van Alelujah Laudamus Te van de Amerikaanse componist Alfred Reed.Gerelateerd