Opnames voor tv-serie in Kethel

05-11-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - De Jacobuskerk en het verenigingsgebouw van Sint Radboud in Kethel vormden afgelopen dagen het decor voor opnames van de film De Stamhouder. Mensen betrokken bij de kerk en de muziekvereniging vertolkten rolletjes als figurant.

De Stamhouder is een verfilming van het gelijknamige autobiografische boek van schrijver Alexander Münninghoff. Het handelt over het leven van Alexander Münninghoff (vertolkt door Matthijs van de Sande Bakhuyzen), die eind jaren 60 als een blok valt voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen (Sallie Harmsen). Wanneer hij na een mooie liefdesnacht bekent dat zijn vader, Frans Münninghoff (Robert de Hoog als jonge Frans, Marcel Hensema als oude Frans), tijdens de oorlog een SS’er was, reageert Ellen echter afwijzend. Haar familie heeft zwaar geleden onder de oorlog. Ze verdwijnt uit zijn leven, om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger. De twintigers willen het kind houden en besluiten te trouwen. Maar dan wel op voorwaarde dat Alexander afrekent met zijn duistere familieverleden. Alexander komt erachter dat hij maar bitter weinig weet over zijn ouders en grootvader (Gijs Scholten van Aschat).

De film wordt in het najaar van volgend jaar uitgezonden door Avro-Tros. Dat gebeurt in acht afleveringen. Het clubhuis van Sint Radboud werd omgebouwd tot bankfiliaal, de kerk 'speelde' kerk.

Bekijk de foto'sGerelateerd