Categorieën

Service

Ping-dinsdag in het Wennekerpand

Ping-dinsdag in het Wennekerpand
Wonen

Ping-dinsdag in het Wennekerpand

  • Redactie
  • 14-03-2017
  • Wonen
Ping-dinsdag in het Wennekerpand

De loop was afgelopen jaar naar het Wennekerpand

SCHIEDAM - Dinsdag moet Ping-dinsdag worden. Als het aan directeur Rob Roos van Theater aan de Schie ligt wordt dat een begrip in Schiedam.

Een culturele huiskamer voor de stad, dat is het idee. In het Wennekerpand luisteren naar live-muziek of genieten van een stukje theater, terwijl je eet. Een magnetron-maaltijd, want het moet wel betaalbaar blijven. Vandaag die 'ping!'. Voor de apparaten wordt gezorgd.

In het nieuwe theaterseizoen moet de Ping-dinsdag een begrip worden. Tussen zes en half tien, iedere dinsdag, samen eten en genieten van iets moois. Lokale en regionale amateurkunstenaars krijgen een podium. Een laagdrempelige, huiskamerachtige ontmoeting moet het zo worden, die de loop verder brengt in het Wennekerpand, zo verwacht Roos. Zijn theater is ook verantwoordelijk voor de exploitatie van Wennekerpand. Dat cultuurverzamelgebouw in de Vijgensteeg begint langzamerhand zijn aard te vinden

Roos meldt afgelopen jaar negentigduizend bezoekers. Na de bibliotheek zou het Wennekerpand daarmee de culturele instelling zijn met de grootste toeloop.