Vredesloop in Schiedam

29-08-2018 Uit Redactie

SCHIEDAM - Schiedam krijgt een 'Walk of Peace'. Deze vredesloop markeert het begin van de landelijke Vredesweek, op 15 september.

De organisatoren - Ambassade van de Vrede - nodigen alle 'oude, jonge en nieuwe Schiedammers' uit om mee te wandelen. "Het verlangen naar vrede verbindt alle deelnemers en roept op tot vrede, zowel dichtbij als ver weg in de wereld", zo stellen zij.
 
De Walk of Peace kan uitnodigen tot zinvolle gesprekken, zo hoopt Ambassade van de Vrede, een samenwerkingsverband van lokale afdelingen van Pax en Oikomene. Wellicht komt het ook tot nieuwe vriendschappen.

De vredeswandeling wordt gehouden op de eerste zaterdag van de Vredesweek (van 15 tot en met 23 september). Startpunt is basisschool IKC Kethel, vertrek daar om twee uur.
De loop is ongeveer vier kilometer, door het Beatrixpark en via Nieuwland naar het Stadserf. Vluchtelingenwerk aan de ’s Gravelandseweg nodigt de deelnemers uit voor een hapje en een drankje na de loop. 

Schiedam is een van de 22 plaatsen in Nederland waar dit jaar een vredesloop wordt gehouden. In Schiedam gebeurt dat voor de eerste keer.Gerelateerd