Vrolijke house in zomerse sferen

25-02-2019 Uit Redactie

Foto: Ron van Rutten


VLAARDINGEN - Vrolijke, energieke house brachten de vijf acts die afgelopen zaterdag Float vormden. een housefeest in zwembad De Kulk in Vlaardingen. Voor het eerst.

Het recreatiebad was omgebouwd tot nachtclub, met een scala aan dj’s uit de Nederlandse housescene. Maanden van planning en een dag lang opbouwen vertaalden zich volgens mede-organisator Elroy Timmermans in een feestelijk feest in zomerse sferen. Bezoekers vragen nu al om een herhaling.

Kort na zeven uur 's avonds zijn zaterdag de eerste bezoekers aanwezig, uit Vlaardingen en Schiedam, maar ook van - veel - verder. Na de beveiligingscheck en het omkleden zetten zij zich aan gin & tonic en of op de glijbaan, om daar dan uiteraard vanaf te glijden. Het plaatje is wonderlijk, met licht van het zwembad en 'ingevlogen', dat samen voor een show zorgt. Rookmachines doen de rest.

De line-up bestond uit vijf acts. Timmermans: "Doel was om de muziek zowel toegankelijk als interessant te houden. We hebben bewust gekozen voor vrolijke, energieke house en disco die past bij de zomerse sfeer in het bad. Geen duistere bunkertechno.'' Headliners waren Tom Trago en Boris Werner, twee gelauwerde dj’s die de wereld over gaan. Daarnaast deden het muzikaal spannende Betonkust en Palmbomen II een back to back (gezamenlijke dj-set, red.) en waren Rotterdammers Jeff Toujours en Nala Brown van de partij. "We kregen complimenten van Trago zelf over de line-up én het aanbod om met hem een volgende keer een all-nighter te doen. Voor ons als organisatie is dat een enorm compliment!'', aldus Timmermans.

In aanloop naar Float kreeg de organisatie geregeld (terechte) vragen over veiligheid en hygiëne. Met honderden mensen die een feestje vieren in het water, zo was de tendens, 'moest er wel wat fout gaan'. Die veiligheid lag in handen van de andere twee organisatoren: Philip Burlet en Rory Dickhoff. Het veiligheidsplan werd in nauwe samenwerking met de brandweer, politie, gemeente en de beveiliger opgesteld. Volgens de twee was die samenwerking fijn en zorgde die voor een soepel verlopen feest. "Eindstand van de avond: drie bezoekjes aan de EHBO voor kleine zaken. Het ‘dieptepunt’ was een gestoten teen. We zijn dus enorm blij met het resultaat!'' aldus Dickhoff.

De sfeer in het bad was gemoedelijk. Timmermans: "Veel bezoekers vragen al wanneer die tweede editie komt. Eerlijk is eerlijk: we willen zelf niets liever. Maar we gaan nu eerst alles op een rijtje zetten en evalueren. Zowel financieel, maar ook programma, horeca en beveiliging. Deze week gaan we natuurlijk ook rond de tafel met de overheidsinstanties, we zijn erg benieuwd hoe zij Float beleefd hebben.'' De organisatie ziet het gesprek met vertrouwen tegemoet. Dickhoff: "En mocht er een tweede keer komen, dan willen we wel tot drie uur open mogen zijn. Dat was nu helaas niet mogelijk door regelgeving, maar dat hoort natuurlijk wel bij een fatsoenlijk housefeest.''

Een terugblik in beeld is te vinden op de site van Ron van Rutten Photography. Later deze week volgt er ook bewegend beeld op de Facebookpagina van Float.

Bekijk de foto's


Gerelateerd