Is het glas halfvol of halfleeg?

06-11-2019 Winkelen Redactie/Vlaardingen24


VLAARDINGEN – Terwijl wethouder Marcel Bregman gisteren stelde dat 'het vertrouwen is teruggekeerd' in de Schiedamse binnenstad, staan de buren in Vlaardingen er duidelijk anders voor. Het heeft er veel van weg dat daar nu gebeurt wat jaren geleden in Schiedam onvermijdelijk bleek: winkelsluitingen. Voor journalisten altijd te vraag: wat is nieuws?

Wie slecht nieuws brengt maakt zich niet populair. Dat merkten de collega's van Vlaardingen24 als ze schreven over sluiting van een winkel in het centrum van de stad.

‘Voor jullie is het glas half leeg’, werd hen onlangs nog verweten door enkele Vlaardingse ondernemers. Nou kun je natuurlijk op verschillende manieren kijken naar hetzelfde, afhankelijk van hoe je over zaken denkt, en het verschilt of je altijd een ‘positivo’ bent of het doorgaans wat somber oppakt… of dat je kansen ziet waar anderen onmogelijkheden zien.

De redactie van Vlaardingen24 besloot voor één keer de keus aan de lezer te geven. "Als voor u het glas halfvol is, dan klikt u hier! Is voor u het glas halfleeg dan klikt u hier!", zo schreven zij.Gerelateerd