'Trambaan' toch maar niet voor parkeren Beatrixpark

10-07-2018 Wonen Redactie

Lang niet alle bezoekers van het Beatrixpark komen op de fiets


SCHIEDAM - Het zou de - te hoge - parkeerdruk in het Beatrixpark kunnen ontlasten, zo denkt Andreas Rose, raadslid namens LOS. Op drukke sportdagen of anderszins volstaat de capaciteit van de parkeerplaats bij Excelsior'20 namelijk niet. Maar wethouder Fahid Minhas ziet het niet zitten: parkeren op 'de strook beton' langs de 's-Gravelandseweg, bij de Joppelaan.

Rose ziet het wel zitten: een pop-up parkeerterrein op het beton dat ooit bedoeld was voor de tramverbinding tussen station en Schiedam-Noord. Zo dient het er verloederd bijliggend wegdek nog ergens voor. "Hoeft niet veel te kosten, en als er toch kosten gemaakt moeten worden, dan is betaald parkeren een optie", zo stelde Rose vanavond in de raadsvergadering.

De wethouder is het met hem eens dat de beoogde strook 'geen positieve uitstraling' heeft en dat er iets mee moet gebeuren. In het project 'Pin je plek' denken Schiedammers ook na over een bestemming voor de bedoelde trambaan. Volgens Minhas levert het project 'concrete ideeën op voor het dit terrein'.

Maar de belangrijkste reden waarom hij het plan van Rose ontraadt is dat de gemeente doende is met de herontwikkeling van bedrijventerrein Kethelvaart. Daarbij is een 'uitwijkmogelijkheid' nodig voor vrachtauto's en ander zwaar verkeer. En dat kan de strook beton langs de 's-Gravelandseweg mooi zijn.

Want als de stad toch zou kiezen voor - tijdelijk - parkeren op de strook, dat brengt dat veertig parkeerplaatsen, aldus Minhas. "Het is verstandiger om de bewegwijzering naar het parkeerterrein bij het wellnesscluster aan de westzijde van het park beter te maken." Daar komt bij dat deze parkeerplaatsen op vijfhonderd meter van het hart van het park liggen, terwijl de voormalige trambaanstrook op een kilometer ligt."

Raadslid Karin de Vries van AOV merkte daarbij op dat de parkeerplaatsen bij zwembad Groenoord 'echt altijd vol zijn'. Minhas: "In kan me voorstellen dat op piekmomenten dat parkeerterrein vol staat. Tegelijk blijkt uit onze tellingen die we regelmatig doen, dat op dat parkeerterrein wel degelijk ruimte is om overdruk op te vangen."

Gerelateerd