Virtuele Run Babyhuis verlengd tot eind oktober

18-09-2020 Wonen Redactie

Impressie van het nieuwe Babyhuis in Leiden; foto's: Babyhuis


SCHIEDAM – Zo’n tweehonderd mensen doen al mee aan de Virtuele Run van het Babyhuis, maar dat mogen er best meer worden.

Graag zelfs, zo stelt Barbara Muller, initiatiefneemster voor de Babyhuizen in Dordrecht, Schiedam en sinds vorige week ook Leiden. Mede daarom is de looptijd van de Virtuele Run verlengd tot 31 oktober.

Bij gelegenheid van het Leidse Babyhuis organiseerde de instelling een sponsorloop, maar dan ‘virtueel’. Dat betekent wel echt lopen, maar niet gezamenlijk. De organisatie had in eerste instantie bedacht de deelnemers tot 10 september de tijd te geven om op een tijdstip dat hun schikt, een zelfgekozen route en afstand af te leggen. Liefst hardlopend, maar lukt dat niet, dan wandelend, 'fietsend, paardrijdend – dat gebeurt dit weekend -, skeelerend'. "Er is geen tijdslimiet of minimale afstand, maar wees creatief! Daag jezelf een beetje uit!"

De verdiensten voor het Babyhuis komen uit het inschrijfgeld van € 14,50, waarvan minimaal elf euro direct ten goede komt aan de baby- en moederopvang. Voor dat geld ontvangen de deelnemers een digitaal startnummer, een Babyhuismedaille en een lot om kans te maken op prijzen. Er is ook een kinderrun.

Op 10 september werd het Babyhuis Leiden geopend. “Deze week worden de eerste moeders opgevangen, wij hopen dat ze een mooie toekomst kunnen opbouwen”, vertelt Muller. “Voor deze moeders willen wij graag zoveel mogelijk geld ophalen, zodat zij vanuit het Babyhuis de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben.”

Het Babyhuis in de Willem de Zwijgerlaan werd vorig jaar geopend. Het biedt opvang aan baby’s, voor wie moeders tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun baby. Aan de opening ging het hardloopevenement ‘42kinaday’ vooraf, dat ruim € 43.000,- opleverde.

Muller is zeer te spreken over de respons tot nu toe. “Er doen nu ruim tweehonderd mensen mee. En steeds meer mannen schrijven zich in – vorige keer was bijna tweederde van de deelnemers vrouw. We hebben deelnemers tot in Friesland en Zeeland, alleen Drenthe ontbreekt nog tussen de provincies. Maar meer dan de helft van de deelnemers komt uit Zuid-Holland.”Gerelateerd