Voorkom fraude en ongewenst gedrag met de PlusMin-app

02-10-2020 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - PlusMin adviseert dringend consumenten vandaag nog de PlusMin-app te downloaden en geen contracten af te sluiten of iets los te kopen door een verkoper aan de deur, telefonisch of in Shop in Shops.

PlusMin zet zich volledig in voor de burgers. Wij denken in het belang van de consument en bedrijven. Waar in het verleden de nadruk nog niet genoeg is gelegd op de belangen en behoeftes van de consument, zetten wij van PlusMin ons hiervoor in. Het doel is Nederland veiliger te maken in de deur-aan-deurverkoop, telefonische verkoop en ook de Shop in Shops. PlusMin vindt dat klanten het recht hebben om te weten wie er bijvoorbeeld bij ze aan de deur komt, en waarvoor de verkoper staat.

In de afgelopen jaren hebben wij met elkaar ervaren dat deze branche niet meer veilig is voor de consument. PlusMin wil u als consument de mogelijkheid bieden om in te zien wat er gebeurt in uw stad of woonwijk. Met de winterperiode voor de deur zijn wij ermee bezig om zoveel mogelijk activiteiten via de app door te geven. Zo zullen wij pushberichten verzenden van PlusMin erkende adviseurs. Krijgt u in deze periode toch iemand aan de deur die niet geregistreerd is als adviseur in de PlusMin-app? Dan adviseren wij u om niet in te gaan op het aanbod! Wilt u een adviseur melden? Dat kan, via de app kunt u andere gebruikers op de hoogte stellen. Uiteraard controleren wij dit. Heeft u een fijne ervaring? Ook dan kunt u uw mening geven en een review achterlaten onder het profiel van de desbetreffende adviseur. Dus download de app vandaag nog en blijf op de hoogte.

Hoe werkt het?  

Scan de QR code van de verkoper. Een verkoper die zich heeft aangesloten bij PlusMin draagt een pasje bij zich. Hierop vindt u zijn voor- en achternaam, pasfoto en persoonlijke QR-code. Hebt uj de PlusMin-app gedownload? Dan kunt u de QR-code van de verkoper scannen via de app, waarna een bevestiging op uw scherm verschijnt. Uj ziet direct het profiel van de verkoper met persoonlijke informatie, waaronder voor- en achternaam en de reviews van andere klanten. Zelf kunt u achteraf uiteraard ook een review achterlaten.

Controleer

Het kan zijn dat een verkoper geen pasje met een persoonlijke QR-code draagt. Of er verschijnt geen profiel na het scannen van de QR-code. Bij deze momenten staat de verkoper niet geregistreerd bij PlusMin! U kunt nu een melding maken over deze verkoper en deze melding wordt toegevoegd op de ‘Newsfeed’ van de PlusMin-app. Zo kunt u andere buurtbewoners op de hoogte brengen over deze niet-geregistreerde verkoper in uw regio en/of buurt. 

Sticker PlusMin

Ook kunt u bij ons een sticker bestellen waar op staat 'Wij maken gebruik van PlusMin'. Die kunt u plakken onder de deurbel voor de persoon die aan de deur komt, dan weet hij/zij dat er gescand gaat worden en geen moeite hoeft te doen als hij niet geregistreerd staat. Kijk anders op onze website I: www.plusmin.nl of stuur ons een email via E: info@plusmin.nl.