Zaterdag 19 mei | Schiedam24
Agenda

Zaterdag 19 mei

19-05-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 19 mei onder meer:

Inloopconcert

In de Grote Kerk, vanaf drie uur: Erasmus Studentenkoor Rotterdamsch Schoon

Luikse Markt

Van tien tot vier op de Hoogstraat

Repaircafé

Vrijwilligers van het Repaircafé helpen met allerhande reparaties. Koffiezetters, audio- en videoapparatuur, verlichting en andere elektrische apparaten, klokken, (kinder)fietsen maar ook kleding en meubels kunnen worden ingebracht voor herstel. En zo de eigenaren weer opnieuw van gemak voorzien.
Het Repaircafé is in De Vijf Molens aan de Nieuwe Damlaan 818, van half tien tot twaalf uur.

Wenneker Cinema

20.30 uur: Maria Magdalena
21.00 uur: Bankier van het verzet

Ketelfactory

In de tentoonstelling ‘The Eye is the Centre / Magnify Me’ kijkt de bezoeker door de ogen van Anke Roder naar beeldende kunst. De tentoonstelling in de Ketelfactory kan gelezen worden als een weefsel, dat verhalen en beelden op associatieve wijze verbindt. Te zien is een internationale selectie kunstenaars uit verschillende landen die samenkomen in de teksten van Roder en tevens leiden naar haar eigen leven en werk. Van Roder zelf zijn enkele maanden uit haar schilderijen installatie Zon Maan Wolken te zien, plus recente schilderijen. Van een tot vijf gratis te zien.

Break the Mould (Breek de vorm)

Bij Ruimte in Beweging in de Boterstraat is de tentoonstelling Break the Mould is te zien, met werk van Sjef Henderickx, Inge van Haastert, Zhanhong Liao, Rob van der Ven, Mirjam Boomert, Vrij Glas, Harry Schumacher, Jan van Dorp, Tomaello bv, Ahrend van Ipenburg en Willem van Hest. Centraal thema: de vorm, de mal. Van een tot vijf.

De Graauwe Hengst

22.00 uur: Guano

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Jan Hendrikse maakt radicale kunst, van afval en alledaagse producten. In het museum een grote overzichtstentoonstelling van het jongste lid van de 'nul-groep'. Het is voor het eerst dat het werk van Jan Henderikse op zo’n grote schaal is te zien: soms oogt het leeg, dan weer overdadig. Alles en niets. Met een nieuwe installatie die Hendrikse speciaal voor deze tentoonstelling maakte.
Het museum is van elf tot vijf geopend.