Agenda

Dinsdag 13 februari

13-02-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 13 februari onder meer:

Rummikub

Elke dinsdagmiddag van een tot vier wordt er rummikub gespeeld in de Senioren Sociëteit St. Jozef aan de Lange Nieuwstraat 181.

Alzheimercafé

Vanavond in Frankeland, vanaf zeven uur.

Winter Village

De ijsbaan op het Stadserf is vandaag geopend van drie tot negen uur.

Positief Opvoeden

Help, mijn kind is hoogbegaafd!  Voor mensen die meer willen weten over (hoog)begaafdheid. Een avond in de Korenbeurs, georganiseerd door het CJG, Komkids, Minters en de Bibliotheek Schiedam. Deelname gratis, aanvang half acht. Aanmelden is gewenst: E: advieswinkel@komkids.nl.

Wenneker Cinema

20.30 uur: Lazy Eye

Door de ogen van de Schiedammers

De twintig foto’s uit de 229 die door Schiedammers werden ingezonden op verzoek van B&W, die de meeste likes kregen van hun stadgenoten. In de Korenbeurs.

Digitaal spreekuur

In De Brug aan het Heijermansplein zijn alle mensen met vragen over computers vanaf een uur tot vier uur welkom voor advies. Deskundige vrijwilligers van het Leercentrum Seniorweb van de bibliotheek Schiedam zitten klaar om advies te geven.
 

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

De werf Gusto staat centraal op de tentoonstelling met foto's van Cas Oorthuys: Wij waren de Gusto. Hoe zag de werf eruit? Wie waren deze vernieuwers? Cas Oorthuys, een van de belangrijkste fotografen van Nederland, liep twee jaar rond en legde dat vast.

Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. En dat leidde tot verrassende, verstorende en verrukkelijke creaties.

De internationaal geroemde kunstenaar Marcel van Eeden maakte een serie tekeningen met Schiedam in de hoofdrol. Daarvoor daalde hij af in de geschiedenis van de stad, naar de tijd vóór zijn geboortejaar 1965. Het resultaat is een fictief, raadselachtig verhaal met een onderhuidse spanning.

Het museum organiseert in samenwerking met de Volkskrant, Avrotros en In4Art de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Een belangrijke indicator van de stand van de hedendaaagse kunst in Nederland. Met werk van de genomineerde kunstenaars Feiko Beckers, Anne Geene, Rosa Johanna, Benjamin Li en Kevin Osepa.

Het museum is van elf tot vijf geopend.