Fietser overleden na aanrijding - doorrijder gepakt

14-08-2019 112 Redactie


ROTTERDAM - Een fietser is overleden nadat hij gisteravond werd aangereden op de Claes de Vrieselaan in Rotterdam-West.

De automobilist reed door. Agenten zochten afgelopen nacht naar de auto en vonden die rond half vier voor een woning in Overschie. Daar is een 38-jarige man aangehouden.

Rond half tien ’s avonds vond het ongeluk tussen de fietser en de auto plaats. De fietser, een 39-jarige Rotterdammer, is ter plekke gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij later overleden aan zijn verwondingen.

Via burgernet werd een oproep verspreid uit te kijken naar een grijze VW Polo met schade rechtsvoor. Met hulp van getuigen en camerabeelden was vast te stellen dat de auto van de dader richting de Witte van Heemstedestraat was gegaan. Vanuit die rijrichting hebben alle beschikbare agenten en auto’s de uren daarna uitgekeken naar de zilveren danwel lichtblauwe auto. Rond half vier vonden ze deze terug voor een woning in Overschie. Een 38-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Team Verkeer van de politie heeft het ongeval in onderzoek en vraagt getuigen en mensen die beelden hebben van het ongeval of de vluchtende auto, zich te melden. Dat kan via T: 0900-8844.Gerelateerd