Jacht op dader steekpartij geopend

14-05-2016 112 Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM - De politie haalt alles uit de kast om dader te vinden die een Schiedamse vrouw van 51 zwaar verwondde. Een onderzoeksteam van twintig man zoekt op uitgebreide schaal getuigen.

Gisterochtend vond een ernstig steekincident plaats op de Pasteursingel. Agenten troffen rond kwart over vijf een zwaargewonde vrouw op straat, vlakbij de Grieksestraat. Het slachtoffer is met meerdere steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een krantenbezorgster. Ook vandaag nog is haar medische toestand volgens de politie 'onverminderd ernstig'.

De politie zoekt met name antwoord op de volgende vragen, met name gericht aan buurtbewoners:
• Heeft u 13 mei in de vroege ochtend iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord?
• Heeft u voorafgaand aan het steekincident voertuigen en/of personen gezien die mogelijk met dit misdrijf te maken hebben?
• Heeft u informatie over (de aanleiding van) het misdrijf, het slachtoffers en/of de mogelijke dader/daders?
• Bent u in het bezit van een (bewakings)camera die gericht is op de openbare weg? Of weet u waar dit soort camera’s bij u in de buurt staan?
• Heeft u de afgelopen tijd in de directe omgeving van de Pasteursingel een incident meegemaakt, waarbij een man met bovenstaand signalement was betrokken?

Om zoveel mogelijk informatie te krijgen heeft de politie in de loop van gisteren en vandaag in de onmiddellijke omgeving van de Pasteursingel bewonersbrieven verspreid en posters met getuigenoproepen opgehangen.

"Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar heeft u wel informatie, of antwoorden op een van de bovenstaande vragen? Belt u dan de politie via 0900-8844 en vraag naar TGO Pasteur van de politie in Rotterdam. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw wijkagent. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Vermeld hierbij dat het gaat om informatie over TGO Pasteur in Rotterdam. Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie met de politie delen, bel dan met 079-3458999", aldus de politie
Gerelateerd