Veel vragen rond dood Graciëlla Rodrigues

29-09-2017 112 Redactie

Foto's: FlashphotoNL

Laatste nieuws: Vanavond werd er in Rotterdam een stille tocht gehouden voor Graciela Gomes Rodrigues. Veel mensen deden mee, naar schatting ruim driehonderd.

De tocht begon in Rotterdam-Spangen. Bij de vestiging van fastfoodzaak KFC op het Marconiplein waar de vrouw werkte, werd een stop gemaakt. Daarna ging het naar de Schietbaanlaan. 

VLAARDINGEN - Er blijft veel onduidelijk voor de politie over wat er gebeurde bij de Krabbeplas in Vlaardingen In de nacht van donderdag op vrijdag, een week geleden.

Toen vond de 21-jarige Graciëlla Gomes Rodrigues uit Rotterdam daar de dood, door toedoen van geweld. Sectie heeft uitgewezen dat ze is gestoken. Een dag later werd een 31-jarige man uit Schiedam aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Hij zit nog vast.

Vandaag kamden agenten van de Mobiele Eenheid het gebied nog een keer uit en hielden agenten een buurt- en passantenonderzoek. Rechercheurs roepen getuigen op zich te melden.

De vrouw is rond half een 's nachts voor het laatst gezien op haar werk bij een fastfoodketen aan de Galvanistraat in Rotterdam. Daar sprak zij nog met een bekende van haar. Haar broer belde die nacht de politie. Hij maakte zich ernstige zorgen om zijn zus. De politie is meteen een onderzoek gestart. Om half zeven in de ochtend vonden agenten de vrouw in een sloot bij de Krabbeplas.

Rechercheurs houden alle scenario’s open en hebben nog veel vragen. Zo stonden er rond half vier 's nachts twee auto’s op de parkeerplaats in de Zuidbuurt bij het fietspad nabij de Krabbeplas. De eigenaren van deze auto's worden dan ook opgeroepen zich te melden. Zij beschikken mogelijk over belangrijke informatie. Ook is het team op zoek naar mensen die Rodrigues na twaalf uur 's nachts nog hebben gezien of gesproken. Verder blijft er hoop dat er mensen zijn die in het bezit zijn van camerabeelden. Mensen met een  woning of bedrijf in de buurt van de Krabbeplas, beveiligd met een camerasysteem wordt daarom gevraagd zich te melden.

Bekijk de foto'sGerelateerd