Bouw Taanbrug gaat van start

10-03-2017 Agenda Kor Kegel

Impressie van de dichte en open Taanbrug, die qua ontwerp doet denken aan de Appelmarktbrug

SCHIEDAM – Hij komt er. De Taanbrug over de Lange Haven moet in juli begaanbaar zijn. Het ontwerp past bij het historische karakter van de Lange Haven. Net als met de andere bruggen over de Lange Haven sluit de naamgeving aan op de infrastructuur. De Taanbrug zal liggen in het verlengde van de Taansteeg. De Koemarktbrug staat in verbinding met de Koemarkt. De Appelmarktbrug ligt in het verlengde van de Appelmarkt. En de Beursbrug ligt bij de Korenbeurs.  

De naam Taanbrug klopt dus. De bouw begint eind volgende maand. Het begint met de fundering. Aannemer Jansen Venneboer slaat de palen op een zelfde wijze als gebeurde bij het kadeherstel van de Lange Haven. De planning is dat de fundering half april klaar is. Een paar weken daarna begint het monteren van de verschillende brugonderdelen. Aan het eind van de maand juni komt er een risico dat de scheepvaart gestremd wordt, maar de gemeente onderzoekt nog of er toch doorvaart in bloktijden mogelijk gemaakt kan worden.  

De bouw van de Taanbrug komt niet plotseling. De brug stond al in de plannen voor het kadeherstel van de Lange Haven en maakt er net zo goed deel van uit als de herbestrating en herinrichting aan weerszijden van de ‘gracht’. De gemeente heeft de planuitvoering rond gekregen dankzij een bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.


Gerelateerd