Parkeren mobiel betalen veel makkelijker

10-06-2016 Auto Redactie

SCHIEDAM - Mobiel betalen voor parkeren in Schiedam wordt aanstaande woensdag makkelijker. Het aantal aanbieders van apps waarmee het mogelijk is met een smartphone te betalen voor parkeren op straat wordt dan uitgebreid.

Mobiel betalen voor parkeren is in Schiedam al jaren mogelijk, maar tot nu toe via slechts twee aanbieders. Wethouder Marcel Houtkamp: “Steeds meer mensen willen betalen met hun smartphone, omdat het makkelijk is en weinig moeite kost. Bovendien betaal je nooit meer dan nodig. Daarom is het mooi dat bezoekers vanaf nu met apps van maar liefst negen aanbieders in onze stad terecht kunnen.”

Alle aanbieders maken gebruik van dezelfde gebiedscodes. Die staat in de gebieden waar betaald parkeren geldt, aangegeven op bordjes bij parkeerautomaten.

Naast Parkmobile en Parkline, die al langer in Schiedam actief waren, is het nu ook mogelijk in Schiedam te betalen met Yellowbrick, ANWB, SMS Parking, Parkeer.nl, My Order, MKB Brandstof, Parksen, GoSparc, Multi Tank Card en Sunhill.


PS. Dit bericht is op maandag 13 juni 2016 aangepast. In het rijtje aanbieders van mobiel betalen is geschrapt P1 en zijn toegevoegd ANWB, Parkeer.nl, Parksen en Go Sparc.

Gerelateerd