Debatteren over Corona

28-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam organiseert een debat over Corona.

De bieb, die ook graag een plek van ontmoeting en verdieping is, vindt het tijd een gelegenheid te bieden om met elkaar van gedachten te wisselen, nu de Coronapandemie weer oplaait. "Corona beheerst ons dagelijks leven en heeft veel impact op ons doen en laten." Bij veel mensen leeft de vraag hoe om te gaan met die gevolgen, aldus de Bibliotheek Schiedam.

Het 'Coronadebat' wordt geleid door Bram van Reeuwijk, die vaker gespreks- of debatavonden in goede banen leidt, en wordt op 14 oktober gehouden in de Korenbeurs. Het programma bestaat uit het delen van ervaringen, wie hulp kan bieden en waar ondersteuning te vinden, hoe om te gaan met de uitbraak en de crisis die er het gevolg van is. "Bezoekers kunnen leren van elkaars ervaringen en eventueel concrete steun of een luisterend oor vinden tijdens deze ingewikkelde periode."

Met de discussieavond wordt vooral geprobeerd ontmoeting tot stand te brengen, aldus de organisatoren. "Elkaar leren kennen, is leren van elkaar", aldus Van Reeuwijk. "Het doel is om mensen uit hun eigen bubbel te halen en kennis te laten maken met andere meningen." De beste oplossingen ontstaan door verder te bouwen op elkaars ideeën, zo is zijn overtuiging.

Deelname aan de avond is slecht mogelijk na aanmelding bij de bibliotheek. Aanvang acht uur 's avonds.Gerelateerd