Categorieën

Service

Een Valentijnsgesprek bij Elckerlyc

Een Valentijnsgesprek bij Elckerlyc
Gezond

Een Valentijnsgesprek bij Elckerlyc

  • Redactie
  • 05-02-2018
  • Gezond
Een Valentijnsgesprek bij Elckerlyc

VLAARDINGEN - Op 14 februari nodigt stichting Elckerlyc haar relaties en belangstellenden uit voor een Valentijnsgesprek.

Dat gesprek gaat over hoe Elckerlyc werkt; de organisatie en wat deze kan betekenen voor mensen in de stad staat centraal.

Stichting Elckerlyc vangt mensen op in een tijdelijke en veilige leefomgeving bij schulden, huiselijk geweld of dakloosheid, voor korte en langere periodes. Daarnaast biedt de stichting ambulante begeleiding bij herstel en behoud van zelfredzaamheid. Dit doet  Elckerlyc lokaal, in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Het doel is mensen in een korte tijd te begeleiden naar een zelfstandig bestaan in de maatschappij. De focus ligt daarbij op het verkrijgen van een inkomen, de doorstroom naar een eigen woning en de opvoeding van de kinderen volgens de methodes Krachtwerk en Veerkracht.

Directeur Angelina Franken: “De overheid trekt zich steeds meer terug, burgers worden geacht actiever te participeren en verantwoording te nemen voor een goede gezondheid en hun eigen welzijn. Dat is precies waar wij onze cliënten en hun kinderen bij ondersteunen: zelfredzaamheid.”

In 2017 voerden de medewerkers van Elckerlyc 434 aanmeldgesprekken voor opvang en begeleiding. Ter vergelijking: het jaar daarvoor werden er 317 aanmeldingen geregistreerd. Dit zijn unieke aanmeldingen waarbij betrokken kinderen niet zijn meegerekend. De verwachting is dat de stijgende lijn ook dit jaar doorzet.

Franken: “De cijfers liegen er niet om. Een open dialoog op Valentijnsdag is voor ons inmiddels een belangrijke traditie geworden. Door de aanpak van Elckerlyc te delen met onze partners hopen we veel te kunnen leren.”

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze dag bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats aan de Oosthavenkade 31 in Vlaardingen. Aanmelden kan via [email protected]. Vermeld daarbij welk programmaonderdeel of -delen u graag bij wilt wonen.

Het programma:
9.30 – 10.00 uur: inloop met koffie en gebak
10.00 – 10.45 uur: workshop Krachtwerk (onderdeel 1)
10.40 – 12.00 uur: in gesprek met begeleiders van Elckerlyc
12.00 – 13.00 uur: lunchen bij Elckerlyc
13.00 – 13.45 uur: workshop signaleren en handelen kindermishandeling (2)
13.45 – 15.00 uur: in gesprek met kind- en jeugdbegeleiders van Elckerlyc
17.00 – 18.00 uur: cliënten en cliëntenraad stellen zich voor (3)
18.00 – 19.00 uur: in gesprek met cliënten en cliëntenraad van Elckerlyc