Fietsen en laptops voor Babyhuis Schiedam

27-06-2020 Gezond Redactie

Hélène van der Kaaij (rechts), voorzitter van Soroptimistclub Beneden Maas, overhandigt de fietsen en de laptops aan de coördinator van het Babyhuis Ingrid Meulenbelt

SCHIEDAM - De Soroptimistenclub Beneden Maas heeft op de Groenelaan in Schiedam drie fietsen en drie laptops overhandigd aan het Babyhuis in Schiedam.

Soroptimistenclub Beneden Maas is één van de honderd Nederlandse Soroptimist International Clubs en actief in de regio Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Zusterorganisaties zijn overal op de wereld te vinden. Zij steunen vrouwen en meisjes door opleiding of training en het creëren van kansen en mogelijkheden. Dit gebeurt zowel op internationaal, nationaal als lokaal niveau. In 1955 werd Soroptimistenclub Beneden Maas opgericht. De club viert dit jaar zijn 65e verjaardag onder het motto “Forever Young, we stand up for women”. Passend bij deze doelstelling wordt steun verleend aan het Babyhuis Schiedam. Voor het gebruik door de jonge (aanstaande) moeders die in het Babyhuis verblijven, worden drie fietsen en drie laptops gedoneerd.

Vorig jaar opende het Babyhuis Schiedam de deuren voor (aanstaande) moeders die tijdelijk niet zelfstandig kunnen zorgen voor hun baby. Veelal worden in dergelijke situaties pasgeboren baby’s gescheiden van hun moeders en via een uithuisplaatsing opgenomen in een pleeggezin, wat een traumatische gebeurtenis is voor zowel moeder als kind. Het Babyhuis heeft tot doel dergelijke uithuisplaatsing te voorkomen en door opvang, behandeling en begeleiding van (aanstaande) moeders hen te ondersteunen bij het moederschap. Er wordt gewerkt aan een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind en het uiteindelijke doel is dat zij zelfstandig kunnen wonen in een veilige leefomgeving. 

Een organisatie als Soroptimistenclub Beneden Maas doet aan fondsenwerving om projecten als het Babyhuis te kunnen ondersteunen en organiseert activiteiten om geld te genereren. Voor dit project wordt het concert “A Woman’s Way” georganiseerd. In verband met Corona-maatregelen vindt dit concert niet in 2020 plaats, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar op 2 april 2021. De locatie moet nog worden vastgelegd.Gerelateerd