Medewerkers ziekenhuis gaan mondmaskers dragen

29-09-2020 Gezond Redactie

Laatste nieuws: Het ziekenhuis meldt dat voorlopig het verzoek aan patiënten om met een eigen mondkapje naar het ziekenhuis te komen, niet geldt.

SCHIEDAM - In  het Franciscus Gasthuis & Vlietland dragen voorlopig alle medewerkers mondmaskers.

In de twee ziekenhuizen liggen op dit moment 27 patiënten waarvan de Coronabesmetting bewezen is. Twee van hen liggen op de Intensive Cares. Dat aantal is een echte momentopname. "Het aantal verdenkingen fluctueert sterk", aldus een mededeling van het ziekenhuis.

Franciscus heeft zijn maatregelen in de strijd tegen de Coronaverspreiding verscherpt naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet gisteren aankondigde.

De aangescherpte maatregelen die morgen ingaan:
· Patiënten wordt gevraagd om alleen naar hun afspraak te komen, dus zonder begeleider. Alleen als dit medisch noodzakelijk is, bij kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten is een begeleider welkom.
· Patiënten wordt dringend geadviseerd om een eigen mondkapje te dragen. Hen wordt gevraagd om op zijn vroegst vijf minuten voor een afspraak naar het ziekenhuis te komen, tenzij eerder komen nodig is vanwege een onderzoek.
· Patiënten op verpleegafdelingen mogen ten hoogste één bezoeker per dag ontvangen. Als er een verdenking van Coronabesmetting is dan is geen bezoek toegestaan. "Het dringende advies aan bezoekers is om een eigen mondmasker te dragen."
· Alle medewerkers van het ziekenhuis dragen vanaf nu een chirurgisch mondneusmasker.
· Conform de landelijke maatregelen werken medewerkers zonder directe patiëntcontacten zoveel mogelijk thuis.Gerelateerd