Schiedam wordt vandaag een stuk mooier

11-03-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Terwijl op het Van 't Hoffplein burgemeester en wethouders van Schiedam aanpakken om het plein weer schoon en heel te maken, gonst het in Schiedam van de activiteiten in het kader van NL Doet.

Behalve de Schiedamse bestuurderen zijn ook de politie, Irado, het Wijkondersteuningsteam Oost, de Buurtwerkplaats, de Buren van Oost en de BVSO de handen uit de mouwen steken. Er wordt een heus feestje van gemaakt, met de Irado-band ‘Basic Drums’, er wordt geknutsel, ook met afval, er is de onthulling van een bord met de pleinregels door burgemeester en bewoners en er zijn lekkere hapjes en drankjes. Zo hopen zij de verloedering van het plein een halt toe te roepen. De aanwezigen gaan met elkaar in gesprek over het plein en pakken gelijk drie grote klussen mee: papierprikken en zwerfvuil opruimen, het vullen van een plantenbak en het verven van een speeltoestel. Aan wethouder Alexander van Steenderen de eer om na het werk een heuse pratende prullenbak in gebruik te nemen.

Maar ook elders in Schiedam wordt er aangepoot. Op de educatieve buurttuin op de Maasboulevard worden vandaag paden uitgegraven en gestraat of gevuld met houtsnippers. De vijver wordt leeggepompt en daarna krijgt de bodem een nieuwe laag aarde. Voor de kruidenwal komt een muur van stoeptegels. Sterke mensen die een handje komen helpen wordt gevraagd schep en kruiwagen mee te nemen.

De christelijke basisschool in Kethel wordt het nodige in het werk gesteld om de mooie boom op het schoolplein te behouden door wortels te ondergraven - om de worteldruk te verminderen. Er wordt een natuurpad aangelegd en en passant wordt ook de fietsenstalling aangepakt. De vrijwillgers ontferming zich er ook over de beplanting van de erfafscheiding en de voortuin. Werk genoeg!
 
Bij speel-o-theek Ikkie wordt de buitengevel opgeknapt. Bij de Taaltuin wordt groen gesnoeit en zien de speeltoestellen er vanavond weer spik en span uit. De stichting Sprint aan de Westvest heeft vanavond een weer opgefrist onderkomen. Bij de Babbersmolen krijgen de wilgen een knotbeurt en wordt geruimd. Vrijwilligers via NL Doet gaan wandelen met de bewoners van Ipse de Bruggen. De scouts van de Tono-groep maken met hulp hun onderkomen in boerderij Landvreugd weer oké, het inloophuis op de Dam krijgt een verfbeurt, de Zeekadetten krijgen hulp bij het onderhoud van hun vaartuigen. En trouwens, ook de scouts van de Burgemeester van Haaren-groep en van de Taizé-groep werken vandaag aan hun onderkomen. Ook gisteren werd overigens al het nodige geklust en aan bijstand geboden. Onder meer bij de Buurtvrouw en bij schaapskudde De Vockestaert.

Kortom, Schiedam ziet er na gisteren en vandaag, vanavond een stuk mooier uit. En veel Schiedammers zijn wellicht wat moeier, maar ook veel voldaner. Zo wordt het zowel voor vrijwilligers als ondersteunde organsaties genieten van een mooie zaterdagavond!Gerelateerd