Bert en Brigit keren terug op Koemarkt

23-07-2020 Nieuws Kor Kegel

Impressie van een stukje Koemarkt na herinrichting, met centraal de koeienkoppen

SCHIEDAM – “Schiedam wordt weer een stukje mooier!” juicht John van Sliedregt op Facebook. De fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad heeft het herinrichtingsplan voor de Koemarkt gezien en constateert dat het gebied groener wordt, dat de muurtjes van de Koemarktbrug behouden lijken te blijven en dat Bert en Brigit op de Koemarkt terugkeren. 

Maar wel op een heel andere plaats: aan de waterkant, dus nabij de Lange Haven. De Koemarkt loopt door tot de kade. Een paar jaar geleden zijn Bert en Brigit verdwenen, omdat er vanwege kiosken en terrassen geen ruimte meer voor ze was.  

Koeien zijn het, althans stenen koeienkoppen. Ze herinnerden aan de vroegere functie van de Koemarkt. Al in 2014 pleitte Van Sliedregt voor terugkeer (hij was toen nog maar net gemeenteraadslid) en in latere jaren drongen ook Leefbaar Schiedam en het AOV op terugplaatsing van Bert en Brigit. 
“Het lijkt nu dus echt te gebeuren!” zegt Van Sliedregt.


Nawoord:
Beter is het natuurlijk om van een koeienkop en een stierenkop te spreken, want Bert is een stier en geen koe. Dat was eerlijk gezegd een beetje gemakshalve.