Boet vangt bot bij rechter

09-09-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Ex-ambtenaar mr. Hans Boet verliest het kort geding waarin hij een voorschot van een half miljoen euro schadevergoeding vroeg van onderzoeksbureau Bing. Ook hoeft de gemeente Schiedam geen vergoeding uit te keren aan Bing.

Deze uitspraken deed de voorzieningenrechter in Utrecht vandaag. Boet moet wel de kosten van het geding betalen, 4680,- euro in totaal.

De rechter ziet geen reden om Schiedam te verplichten de kosten te betalen die Bing in de gedingen met Boet heeft moeten maken. Bing zal wel de gerechtskosten van 1429,- euro van de gemeente dienen te betalen.

Hans Boet eist in totaal 1,3 miljoen euro schadevergoeding van onderzoeksbureau Bing. In kort geding oordeelde de rechter over een voorschot daarop van een half miljoen euro. Boet vertrok in 2011 bij de gemeente naar aanleiding van het onderzoek van Bing naar het functioneren van burgemeester Verver.

Een tweede zaak betrof in feite de relatie Bing - gemeente Schiedam. In de onderzoeksopdracht aan Bing had Schiedam toegezegd dat het de kosten zou betalen van mogelijke rechtszaken die zouden volgen uit het op te stellen rapport. Vooruitlopend op een eventuele genoegdoening voor Boet, hadden Schiedam en Bing de rechter gevraagd wie van de twee deze zou moeten betalen.