Burgemeester Lamers doet oproep: 'Blijf na negen uur binnen, hoe het vanavond ook zal zijn met de avondklok'

16-02-2021 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Burgemeester Lamers van Schiedam, die tevens vicevoorzitter is van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, roept iedereen op vanavond na negen uur binnen te blijven. Ook nu de rechtbank vanochtend de Rotterdamse dansleraar Willem Engel van Viruswaarheid gelijk heeft gegeven, dat de avondklok per direct opgeheven dient te worden.

“Het is een onverwachte uitspraak te noemen van de rechter. Het is tegelijkertijd het bewijs dat de rechtspraak in ons land onafhankelijk is. Het is op dit moment door ons als gemeenten moeilijk een uitspraak te doen of de avondklok vanavond om negen uur wél of niet nog zal gelden. Dat is nu primair een zaak van het kabinet. De staat heeft beroep tegen de uitspraak ingediend, dat dient op dit moment (16.30 uur, red.). Afhankelijk van hoe deze uitspraak uitvalt, zal het kabinet linksom of rechtsom met een regeling moeten komen. Ik ga zo ook weer de vergadering in met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hoe het allemaal ook zal uitpakken: ik roep iedereen met klem op: blijf binnen! Het is in ons aller belang.”

N.B.
Later op de avond werd duidelijk dat de avondklok nog zeker drie avonden/nachten blijft gelden, dat lees je onder deze link.


Gerelateerd