Drie commissarissen voor Van der Vloed

03-02-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Werktuigbouwkundig installatiebedrijf Van der Vloed Technische Installaties in Schiedam heeft een raad van commissarissen aangesteld. Directeur Wim van der Vloed verzekerde zich van de komst van Michiel Rexwinkel (oprichter Greenchoice), Pablo van den Bosch (boardmember Madaster) en Helene van der Vloed (ambassadrice voor verduurzaming). "De kennis en ervaring van Michiel, Pablo en Helene gaan ons helpen onze ambitieuze plannen op het gebied van de verduurzaming van vastgoed verder vorm te geven."

Als werktuigbouwkundig installatiebedrijf draagt Van der Vloed innovatieve en duurzame oplossingen aan om het binnenklimaat van woningen, kantoren en fabrieken te verbeteren. "Op het gebied van de verduurzaming van bestaand vastgoed ligt er een enorme uitdaging in Nederland. Er zijn veel bedrijven nodig die de handen uit de mouwen steken om Nederland pand voor pand, blok voor blok energiezuiniger te maken", zegt Van der Vloed. Het gaat het bedrijf niet alleen om capaciteit, Van der Vloed wil ook meer kennispartners aan zich binden om die toekomstige opgave mede te helpen realiseren. De installatie van een eigen raad van commissarissen ziet Wim van der Vloed als een cruciale stap om meer expertise in huis te halen.

Michiel Rexwinkel is bekend als oprichter van Greenchoice, de grootste groene energieleverancier van Nederland die 600.000 huishoudens als klant heeft. "Een groot deel van de installatiebranche is conservatief en nog op gas gericht. Van der Vloed is altijd innovatief bezig geweest en kent de sector goed. Dat schept heel veel mogelijkheden voor het bedrijf. Dat trekt mij aan om commissaris te worden", zegt hij.

Samen met architect Thomas Rau begon Pablo van den Bosch Madaster, een kadaster van materialen in vastgoed. Hij brengt als commissaris niet alleen knowhow mee, maar ziet ook kansen voor de integratie van Madaster in de dienstverlening van Van der Vloed. Van den Bosch: "Transparante registratie van hoogwaardige producten en materialen is voor installateur, opdrachtgever en gebruiker relevant. Madaster kan Van der Vloed helpen door de link te leggen naar expertise op het gebied van circulariteit."

Als derde commissaris schuift Helene van der Vloed aan in Schiedam. Zij is onder meer voormalig directeur van Landgoed De Reehorst, richtte met Antropia in Driebergen het eerste duurzame congrescentrum van het land op en zette zich in voor verduurzaming in de zorgsector. "In eerste instantie is het leuk om een bijdrage te leveren aan het familiebedrijf. Van der Vloed is weliswaar klein, maar flexibel en deskundig. Met die flexibele instelling kan Van der Vloed een wezenlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van bestaand vastgoed in Zuid-Holland."

Van der Vloed Technische Installaties is ontstaan in 1884. Directeur Wim van der Vloed is de vierde generatie aan het roer in het familiebedrijf. Dat maakte in 2015 een doorstart door (zie hier). Het levert een groot aantal diensten op het gebied van installatietechniek, waaronder veel duurzame oplossingen. Het werkterrein varieert van grote zakelijke opdrachtgevers zoals Shell Aircraft en Rotterdam The Hague Airport tot woningbouwprojecten en particuliere opdrachtgevers.