Geen geweld tegen hulpverleners

01-01-2018 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Geweld tegen hulpverleners is vannacht uitgebleven in het Rijnmondgebied. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt dat 'geen meldingen van geweld tegen hulpverleners van brandweer en ambulance' bekend zijn.

Ze spreekt van 'een drukke nacht' tijdens de jaarwisseling. Tussen negen uur gisteravond en acht uur vanmorgen rukten brandweer en ambulance in totaal 896 keer uit in de Rijnmondregio.

De brandweer moest in totaal 751 keer aan het werk. In 28 gevallen ging dat om een brand in een gebouw of woning. Daarnaast rukte de brandweer 497 keer uit voor container- en andere buitenbranden. Ook waren er 44 meldingen van autobranden.

Het ambulancepersoneel had het vooral tijdens de nachtelijke uren erg druk, met een piek rond een uur vannacht. In totaal werd ze 145 keer bij een incident gevraagd.

In de Rotterdamse wijk Wielewaal ontstond een uitslaande brand in een buurthuis. Men had het pand zo stevig beveiligd dat het ook voor de hulpverleners moeilijk was om toegang tot het pand te krijgen. Helaas heeft het buurthuis grote schade opgelopen.

De veiligheidsregio pakte de jaarwisseling op een aparte manier aan. Zo werd er gewerkt met zogeheten decentrale meldkamers. De centrale meldkamer in het wereldhavencentrum op de Kop van Zuid werd daardoor ontlast; deze meldkamer kon zo alle prioriteitsmeldingen afhandelen. Er werd ook weer gewerkt met de zogenaamde MST’s [Multi Surveillance Teams] van brandweer en politie, die onder meer bij een incident controleerden welke inzet nodig was en of er veilig kon worden opgetreden door de hulpverleners.


Gerelateerd