Grootscheepse controle Spaanse Polder

16-05-2018 Nieuws Redactie

Foto's: politie


ROTTERDAM/SCHIEDAM - De inbeslagname van negen auto's en de inning van meer dan tienduizend euro aan openstaande boetes door de belastingdienst. Dat is de oogst van een grootschalige controle gisteren in de Spaanse Polder.

De politie hield drie mensen aan. Twee van hen zaten in een auto, waarin harddrugs werden aangetroffen. De derde maakte zich schuldig aan gevaarlijk rijgedrag. Verder werden boetes uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs en werd een rijbewijs ingevorderd van iemand die veel te hard reed.

Daarnaast is veel informatie over voertuigen en personen verzameld, die bruikbaar zou kunnen zijn bij een onderzoek.

De actie van politie, openbaar ministerie en de belastingdienst had als doel om ondermijning op het bedrijventerrein een halt toe te roepen. Bij ondermijning raken de zogenoemde boven- en de onderwereld verstrikt en wordt de integriteit van de bovenwereld aangetast. Ondermijning heeft allerlei verschijningsvormen, waaronder drugshandel, spookbewoning en onduidelijke geldstromen. Sinds enige jaren werken politie, openbaar ministerie, de belastingdienst, de douane, de gemeente en het bedrijfsleven samen om de illegale en criminele activiteiten aan te pakken. Zo zijn diverse malafide bedrijven gesloten, crimineel vermogen in beslag genomen, boetes opgelegd en wordt het bedrijventerrein aantrekkelijk gemaakt maken voor nieuwe bedrijvigheid.

De verschillende partners zullen vaker dit soort controles uitvoeren in de Spaanse Polder, zo kondigen zij aan.Gerelateerd