Help het Jenevermuseum aan de (kelder)fles

19-07-2022 Nieuws Redactie

De kelderfles is te herkennen aan het logo van branderij De Gekroonde Brandersketel; foto: Jenevermuseum


SCHIEDAM - In het Nationaal Jenevermuseum dreigt een tekort aan kelderflessen. Het Jenevermuseum kreeg van de flessenleverancier te horen dat de vraag naar glas veel en veel groter is dan de capaciteit die fabrieken hebben.

"Om onze jeneverproductie op peil te houden, hebben we de komende maanden zo’n tweehonderd flessen nodig," zegt directeur Diederik von Bönninghausen. "We doen een beroep op iedereen die nog een van onze kelderflessen heeft staan die weer in te leveren bij het museum. Als dank krijgt men voor elk ingeleverde kelderfles een jeneverglas cadeau. Alle beetjes helpen. We hopen in oktober weer een levering flessen te ontvangen."

Von Bönninghausen benadrukt wel dat deze actie alleen geldt voor de eigen kelderfles. "We gebruiken alleen onze eigen flessen met het logo van onze branderij De Gekroonde Brandersketel erop. De flessen moeten heel zijn, geen afgebroken stukjes, schoonmaken doen we eventueel zelf. Dus: kelderflessen naar het museum, alle andere soorten flessen mogen naar de glasbak."