Kijkje in de toekomst Koemarktgebied

23-05-2016 Nieuws Redactie

Zo ging het er tijdens het Dromenlab aan toe; ieder inbreng telde

SCHIEDAM - Wie wil weten hoe het centrum van Schiedam, met name het gebied rond de Koemarkt, er in de toekomst uit gaat zien, doet er goed aan woensdag een kijkje te nemen in het pand tussen Buitenhaven en Koemarktbrug, volgens sommigen hotel De Kroon, voor anderen het 'Van Heelsbergenpand'.

Schiedam wil werk maken van de verder ontwikkeling van het gebied. Daarom diende het de Koemarkt eo. aan als locatie voor de prijsvraag Europan12. Afgelopen zomer werd er een Dromenlab georganiseerd in het pand bij de brug, waarin de ideeën van vele Schiedammers werden verzameld. Het werk en de uitkomsten van het Dromenlab hebben geleid tot een nieuwe naam voor het gebied: Schiekwartier. Ook kwamen er aanbevelingen uit voort voor wat betreft de verdere ontwikkeling van het gebied.

De tentoonstelling over de ontwikkelingen staat maar kort: woensdag, van drie uur 's middags tot negen uur 's avonds. In de Schiedamse raad wordt in september uitgebreid over een strategie voor de ontwikkeling van het Schiekwartier gesproken.

 Gerelateerd